Filmhome
Regisztráció
Nem:
Születési adatok:

Van facebook profilod?
Csatlakozz!

A Regisztrálok vagy a Regisztráció facebookkal gomb lenyomásával elolvastam és elfogadtam az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi tájékoztatót!

A nőnap királynői

2019-03-13 02:45 | wildwolf | 0 | ()   (0) | 0 szavazat

Március 8-án kiosztották a díjakat a Glamour magazin Women of the Year gáláján. A hét kategóriából minket nyilvánvalóan az év színésznője érdekelt, amelynek jelöltje volt – ábécé sorrendben – Döbrösi Laura, Farkas Franciska, Jakab Juli, Jordán Adél és Szamosi Zsófi. De akár el is hagyhattam volna az ábécézést, hisz Döbrösi Laura enélkül is az élen végzett.


Ami nem is csoda, figyelembe véve, hogy az alig 26 éves színésznő 2004 óta 6 színházi darabban és egy híján 20 filmben szerepelt, köztük a Félvilágban, az Örök télben és az Aranyélet három évadjában. És ne feledjük ki A rossz színészt se, ami szerencsére nem lett nomen est omen. Igaz, a Glamour versenyében már harmadjára indult, de az idén végre díjra válthatta a jelölést.  


A női magazin 11. alkalommal osztotta ki az olvasók kedvenceinek járó elismeréseket. Olyan nőknek, akik az elmúlt években példaképekké váltak és ösztönzők lehetnek mások számára is. A lap célja, hogy erősítse a női összefogást, és felhívja a figyelmet arra: a nők nem csupán egy csokor virágot érdemelnek egyszer egy évben, hanem a férfiakkal egyenlő béreket és esélyeket a munkahelyeken és az élet egyéb területein.  


A gálán jelen volt a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (BIDF) idei arcaként ismertté vált Lukoviczki Réka, aki autóbalesetben vesztette el egyik lábát, de nemcsak talpra állt, hanem új protézisével futni kezdett és immár paralimpikonnak készül. Robot Girl néven előadásokat tart, divatkampányokban vesz részt, és zászlajára tűzte a másság hirdetését. Ez az igazi Girl Power!