Filmhome
Regisztráció
Nem:
Születési adatok:

Van facebook profilod?
Csatlakozz!

A Regisztrálok vagy a Regisztráció facebookkal gomb lenyomásával elolvastam és elfogadtam az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi tájékoztatót!

A web oldalt azzal a céllal hoztuk létre, hogy szélesebb rálátást biztosítsunk a filmfogyasztó közönségnek azokról a filmekről, melyek legális formában elérhetőek a magyarországi piacon. Emellett platformot kívánunk biztosítani arra, hogy a fogyasztók a filmmel kapcsolatos észrevételeiket, tetszésüket vagy épp nem tetszésüket is kifejezhessék.

A FilmHome bemutatása
A FilmHome tájékoztatást kíván nyújtani az oldal felhasználói számára a moziban, videón és VOD-on megjelenő alkotásokról és a felhasználási területeken elért eredményeikről. Ez persze csak abban az esetben lehetséges, ha a filmforgalmazók és szolgáltatók erről mindenesetben tájékoztatást adnak számunkra is (lásd később box office eredmények). Kérjük vedd figyelembe, hogy bizonyos esetekben a tájékoztatás csúszhat, így az esetleges késői információ továbbközléséért előre is elnézést kérünk.
A FilmHome weboldalnak az is a célja, hogy a filmekről a fogyasztók kifejezhessék véleményüket, kritikájukat, tetszésüket vagy épp nem tetszésüket, így közösséget formálva és százalékos értékelést kialakítva az adott alkotásról. Az aktív felhasználók a közös munka eredményeként VIP tagsághoz juthatnak, amivel szerkeszthetik a FilmHome weboldalt, emellett pedig különböző ajándékokban is részesülhetnek.

A weboldal felépítése
A nyitóoldalon gyűjtöttük Neked össze a legnépszerűbb és legolvasottabb híreket, kritikákat, illetve a legfontosabb filmes történéseket. Láthatod például, hogy az adott héten hogyan szerepeltek a mozifilmek a kasszáknál, illetve hogy ezeket az alkotásokat miként értékelték felhasználóink ezt nevezzük FilmHome vagy FH értékelésnek. Érdekes összehasonlítani, Ti hogyan ítéltek meg egy filmet, és ez az adott film hogyan teljesített a mozikban. 

Regisztráció
Ahhoz, hogy az oldalt ne csak olvasni, hanem szerkeszteni is tudd, regisztrációra van szükség. Regisztrálni az oldal jobb felső sarkában található REGISZTRÁCIÓ GOMBRA kattintva tudsz néhány személyes adat megadásával. Amennyiben inkább Facebook profiloddal használnád az oldalt, erre is lehetőséged van.

Profilom
A regisztrációt követően megtekintheted és módosíthatod az alapvető beállításokat, például a jelszavadat, vagy azt, hogy milyen információk lehetnek publikusak rólad. Emellett itt írhatsz kritikát és láthatod a már elkészült írásaid státuszát is. Nyomon követheted, hogy milyen kitételek hiányoznak még ahhoz, hogy VIP felhasználó legyél, valamint itt olvashatod el az értesítéseidet is.

Ingyen filmek
Amennyiben regisztrált felhasználó vagy, és VIP státusszal rendelkezel, bizonyos időközönként lehetőséget biztosítunk számodra, hogy legális keretek között, ingyen nézhess filmet az oldalon. Az adott időszakban akár többször is megnézheted az adott filmalkotást, valamint elmondhatod róla a véleményedet és értékelheted is. A VIP tagság feltételeiről itt tudhatsz meg többet.

Hírek
A hírek menüpontra kattintva válogathatsz a filmvilág legfrissebb és legérdekesebb híreiből. Lehetőséged van dátum valamint értékelés szerint rendezni a híreket, emellett pedig szemezgethetsz régebbi, archív anyagok között is.

Kritikák
A FilmHome weboldal ítészei nem csak profi újságírók vagy kritikusok lehetnek, hanem akár Te is! Az oldalon lehetőséged van egy filmről hosszabban, mélyebben kifejteni a véleményedet, akár képes illusztrációval, vagy videós magyarázattal. A kritikák menüpont alatt találod a szerkesztőink valamint felhasználóink írásait. Fontos megjegyezni, hogy a kritikák listázásában látható százalék nem az író által a filmre adott százalék, hanem a Ti értékelésetek az adott írásról. Ez a százalékos arány a tetszik/nem tetszik számok arányából adódik. Amennyiben szeretnél Te is írni egy adott filmről, erre a profilodon belül van lehetőséged.  Miután beküldted az írásodat, kollégáink átfutják azt és amennyiben nincs benne semmilyen sértő vagy „nyomdafestéket nem tűrő” megnyilvánulás, jóváhagyják azt. Amennyiben mégis lenne benne ilyen, azt jelezzük feléd és a módosítás után jóvá hagyjuk azt.

Mozipremierek 
Az mozipremier menü pontjára kattintva láthatod az aktuális premierfilmeket dátum szerint, de emellett lehetőséged van arra is, hogy megnézd, milyen filmek várhatóak a következő fél évben vagy akár az elkövetkező években. Ebben a filmek fölött látható naptár lesz a segítségedre.

A Filmek adatlapja
Amennyiben további információk is érdekelnek egy adott alkotás kapcsán, a filmre kattintva az alapadatokon kívül, sok érdekes dolgot tudhatsz meg, többek között azt is nyomon követheted, hogyan szerepelt a film a megjelenésétől számítva a mozikban. A mozi területen elért eredményeket és változásokat a box office naptár segítségével tekintheted át. A premier dátumot egy narancssárga kör jelzi. Ha egy ezt követő dátumra viszed a kurzort a akkor információt láthatsz az adott film mozi eredményéről és azok százalékos változásáról is heti vagy hétvégi bontásban.

Box office eredmények
A box office fülre kattintva részletesen bemutatjuk a heti illetve hétvégi eredményeket. A naptár segítségével visszamenőleg is megtudod nézni, hogyan alakultak egy adott hét eredményei. A narancssárga karikák a premier indulásokat jelölik a naptárban. A box office naptárban a mozi fülön hétvégi és heti adatok vannak feltöltve. A naptár kék színnel jelzi, hogy éppen mely időtartam adatait látod. Hétvégi adatnak tekintjük a csütörtöktől – hiszen ilyenkor indulnak a premier mozi filmek – vasárnapig tartó időszak eredményeit, heti adatnak pedig a csütörtöktől a következő hét szerdáig elért nézőszámokat tekintjük. Hogy egy adott film, hogyan teljesít a piacon a film elért bevételével és a megtekintések számával vagy az eladott darabszámmal jellemezhetjük. A mozi filmek esetében az eladott jegyek száma és bevétele a meghatározó. A toplista kialakításában számítunk a filmforgalmazókvalamint a Filmforgalmazók Egyesületének segítségére, hogy az adatok minél pontosabbak legyenek, azonban kérünk mindenkit, vegye figyelembe, hogy a bemutatásra kerülő adatok csupán tájékoztató jellegűek.

Hogyan lehetek VIP tag:
A VIP tagságoz először is regisztrálni kell az oldalon, a regisztrációt követően pedig részt vehetsz az oldal szerkesztésében értékelések, hozzászólások, kritikák írása illetve fórumok indítása formájában. A VIP tagság fenntartásához az alábbi havi tevékenységeket kell elvégezned:
            - havonta indíts 1 fórum topicot vagy kategóriát
            - havonta írj legalább 1 hozzászólást
            - havonta értékelj legalább 5 filmet
            - havonta értékelj legalább 5 kritikát
            - havonta ossz meg közösségi oldaladon legalább 1 filmet vagy kritikát
            - iratkozz fel hírlevelünkre
A VIP tagság eléréséhez és fenntartásához szükséges tevékenységek statisztikáját a profil oldaladon ellenőrizheted.


Mivel jár a VIP tagság?
A VIP tagok az oldal szerkesztésén túl havi jutalmakat kaphatnak:
-          ingyen filmeket nézhetnek meg az oldalunkon
-          meghívást kapnak premier vetítésekre a filmforgalmazó partnereink felajánlásával
-          DVD filmeket kaphatnak a filmforgalmazó partnereink felajánlásával
Az aktuális havi jutalmadról a profilom/értesítéseim menüpontban kapsz tájékoztatást!

Az oldal felhasználáshoz jó szórakozást kívánunk és reméljük téged is hamarosan köszönthetünk regisztrált felhasználónk körében!