Filmhome
Regisztráció
Nem:
Születési adatok:

Van facebook profilod?
Csatlakozz!

A Regisztrálok vagy a Regisztráció facebookkal gomb lenyomásával elolvastam és elfogadtam az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi tájékoztatót!

Animáció + anime = Anilogue

2018-11-26 01:20 | wildwolf | 0 | ()   (0) | 0 szavazat

Idén 300 rövidfilmet és 14 egész estést – köztük számos magyar alkotást – kínál a fesztivál, amelyet alapvetően az Urániában rendeznek, de olyan helyszínekkel is bővül a sor, mint a Három Holló, vagy a három Intézet, nevezetesen a Francia, a Lengyel és a Cervantes, ahol ingyenes vetítéseket is tartanak.


A nyitófilm a Kirikou figuráját megalkotó Michel Ocelot legújabb munkája, a Dilili Párizsban, amely a századfordulós francia művészvilág izgalmas karikatúráját rajzolja fel. Maga a Kirikou és a boszorkány, valamint a rendező egy másik korábbi filmje, az Esti mesék is látható lesz, sőt Ocelot személyesen nyitja meg a fesztivált, és közönségtalálkozón is részt vesz. 


A zárófilm pedig Mamoru Hosoda legújabb alkotása, a Mirai Lány a jövőből, melyben a négyéves Kun azért haragszik a világra, mivel kishúga születésével felfordult az élete. Ám egy reggel titkos, mesebeli világot talál a kertjükben, ahol találkozik azzal a kislánnyal, aki majd az anyukája lesz, meg az ő nagypapájával, és e varázslatos kalandban útitársául szegődik egy nagylány, akit történetesen pont úgy hívnak, mint az utált kistestvért