Filmhome
Regisztráció
Nem:
Születési adatok:

Van facebook profilod?
Csatlakozz!

A Regisztrálok vagy a Regisztráció facebookkal gomb lenyomásával elolvastam és elfogadtam az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi tájékoztatót!

20 éves a Mozinet

2018-09-10 02:21 | Törölt felhasználó | 0 | ()   (0) | 0 szavazat

Oscar-díjat nyert, vagy jelölt alkotók filmjei láthatók premier előtt a 8. Mozinet Filmnapok alkalmából. A vetítéseket több ingyenes program színesíti: lesz „Sértődj velünk” játék, akusztikus jazzkoncert, közönségtalálkozó Natalia Reyes-szel, Enyedi Ildikóval és Zányi Tamás hangmesterrel, ráadásként pedig az idén 20 éves Mozinet szülinapi bulija borkóstolóval.


Október 20-án, szombaton az első Oscar-díjra jelölt libanoni filmhez, A sértéshez kapcsolódik kísérőprogram a Puskin moziban. A Rapid Randi egyik alapító tagjának vezetésével a „Sértődj velünk” játékon vehetünk részt. A játékmester által összepárosított embereknek 7 perc áll rendelkezésre, majd tovább kell ülniük, így mindenki mindenkivel beszélgethet. Minden vállalkozó kedvű résztvevőt meghívnak egy pohár italra. A beszélgetés témája természetesen A sértés lesz, és minden, ami hozzá kapcsolódik: vallás vagy szekularizáció, anómia, asszimiláció, attitűd vagy akár politika.


A lengyel Pawel Pawlikowski előző munkájával, az Idával Oscar- és BAFTA-díjat, illetve öt Európa Filmdíjat is nyert. E film éppúgy vetítésre kerül, mint legújabb alkotása, egy évtizedeken és országokon átívelő szerelmi történet. A Hidegháborúban két lengyel zenész kapcsolata bontakozik ki előttünk, akiket egy idő után elválaszt a férfi disszidálása. Ám hiába telnek az évek, a köztük lévő vonzalom erősebbnek tűnik az őket körülvevő világnál.  A film után a Kávézóban akusztikus jazzkoncerten vehetünk részt, Csizmás András jazzbőgősnek és zenekarának köszönhetően. 


Október 21-én, vasárnap a Testről és lélekről látható, amit közönségtalálkozó követ Enyedi Ildikó rendezővel. Az átkelés madarai pedig izgalmas gengszterfilm a kolumbiai kábítószer-kereskedelemről és egyben a bennszülött tradíciók lenyűgöző dokumentuma. A film alkotóinak előző munkáját, kígyó ölelését Oscar-díjra jelölték.  A vetítésre vendégként érkezik a női főszereplő, Natalia Reyes, aki fontos szerepet kapott a készülő új Terminátor-filmben is Arnold Schwarzenegger és Linda Hamilton oldalán.


Október 22-én, hétfőn Nemes Jeles László mindkét nagyjátékfilmje 35 mm-es kópiáról pereg: előbb az Oscar-díjas Saul fiát, majd a Velencében FIPRESCI-díjjal kitüntetett és hazánk Oscar-nevezettjének választott Napszálltát vetítik. A két előadás között a Balázs Béla-díjas Zányi Tamás hangmesterrel lesz beszélgetés a hang szerepéről a filmművészetben.

Az Oscar-díjas A nagy szépség, az Ifjúság, valamint Az ifjú pápa rendezője, Paolo Sorrentino visszatért hazájába, hogy leforgassa az olasz Wall Street farkasát, Silvio Berlusconival a középpontban. A Silvio és a többiekben sok zenével és humorral mutatja be Toni Servillo megformálásában a modern Olaszország leghosszabb ideig regnáló kormányfőjét, az életkoráról tudomást sem vevő Berlusconit.




A filmhez 23 órától buli kapcsolódik a Kávézóban: a zenéről DJ Szabola, a welcome drinkről pedig az idén 20 éves Mozinet gondoskodik. A Filmnapok nézői a jegyek mellé ajándékozott karszalaggal egyes italokat éjfélig ingyen fogyaszthatnak.


A Mozinet Filmnapok utolsó napja, október 23., kedd Asghar Farhadi körül forog. A kétszeres Oscar-díjas rendező most először forgatott nemzetközi stábbal, méghozzá az Oscar-díjas Penélope Cruzzal és Javier Bardemmel: a Mindenki tudja egy esküvő estéjén kezdődő feszes thriller, ahol egy lány eltűnése és az utána való nyomozás évtizedes ellentéteket és titkolt szerelmeket hoz a felszínre. A programban Farhadi előző munkája, Az ügyfél is szerepel. Mivel a Mindenki tudja gyönyörű spanyol borvidéken játszódik, mi sem lehet természetesebb annál, hogy ezt borkóstoló követi, ahol egy sommelier segítségével ismerhetjük meg, mik a legfontosabb különbségek és hasonlóságok az argentin és a spanyol borok között.


Legfrissebb hírek
Filmforgatás és kulisszajárás

2020-08-10 10:22 | Wolf Géza | ()   (0) | 0 szavazat ;

Etyeki, de nem bor; Korda, de nem Gyuri; stúdió, de nem színpad – mi az?.

Tovább olvasom »
Vimeo On Demand csatornát indít az ADS

2020-04-19 10:11 | Wolf Géza | ()   (0) | 0 szavazat ;

Alternatív mozizás otthonról.

Tovább olvasom »
Kritikusok