Filmhome
Regisztráció
Nem:
Születési adatok:

Van facebook profilod?
Csatlakozz!

A Regisztrálok vagy a Regisztráció facebookkal gomb lenyomásával elolvastam és elfogadtam az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi tájékoztatót!

Előkarácsony

2019-12-01 11:32 | wildwolf | 0 | ()   (0) | 0 szavazat

Napjaink legaktuálisabb kérdései kerülnek terítékre az ArteKino Filmfesztiválon, amely 10 új és ráadásul ingyen elérhető európai filmmel kényeztet minket egész decemberben. 

A Sons of Denmark (vö. dán vagyok, nem turista) például elvileg a jövőben játszódik egy koppenhágai merénylet után, de a nacionalizmus erősödése és a migráns kártyát kijátszó politikai vezetés ismerősnek hathat Dániától ezer kilométerre is. Ugyancsak menekültek állnak a Sad Song középpontjában, ám a rendező egy merész húzással a segélyszervezet párizsi képviselőit lehagyta a képekről, így csak két karaktert látunk, akik újrajátsszák találkozásuk boldog és fájdalmas pillanatait. A Stitches magányos hőse pedig egyedül megy szembe a korrupt rendszerrel.  


Abszurditást persze nemcsak a politikában találunk. A Normal a nemi normák körüli abnormitásról szól, míg a Psychobitch a most felnövő generáció "szép új világába" kalauzol, ahol minden gyerek összetéveszthetetlenül egyformává válik. A Selfie két dél-olasz tizenéves mobilján rögzített videókból tallózva fedi fel a nápolyi fiatalok előtt tornyosuló kihívásokat – ez az egyik nominált a Legjobb Európai Dokumentumfilm kategóriában az idei European Film Awards-on, amelynek díjkiosztója egy hét múlva lesz.


Az ArteKino Filmfesztivál nemcsak azt bizonyítja, hogy tucatszámra készülnek jó filmek Európa-szerte, amikről még csak nem is hallottunk, hanem hogy jól is fel lehet használni uniós támogatásokat. Filmjei ma 45 európai országból érhetők el és 10 nyelvből lehet hozzájuk feliratot választani, köztük magyarul is. Ezen felül rendezői nyilatkozatot, szinopszist és filmajánlót is találunk minden alkotáshoz, ami segíthet a tájékozódásban. 


Az ArteKino Filmfesztivált gyerekkorában Scope100 projekt néven a magyarhangya inkubálta négy éven keresztül, több külföldi filmforgalmazóval együttműködve, számtalan közösségi vetítést és vitát indukálva. A Scope100 projekt győzteseként mutatták be itthon a Magam ura, a Madárkák, a Rég nem szerelem és a Nem vagyok boszorkány című filmeket. 




Az ArteKino Filmfesztivál negyedik kiadása december 1-jével indul, és ingyenesen lehet virtuális jegyeket váltani egészen Szilveszter éjszakájáig, vagy ameddig a készlet tart. Ugyanis minden filmre ötezer jegy van, ám ezek Európa összes országában elérhetők, így egyes slágerfilmekre hamarabb is elfogyhat a keret. Idén is lehet szavazni és virtuálisan kiosztani a fesztivál közönségdíját. Mindehhez csupán egy gyors regisztráció szükséges a következő linken: https://www.artekinofestival.com


Úgyhogy hajrá, nézzetek a bejgli mellé annyi filmet, amennyi csak belétek fér!



Legfrissebb hírek
Filmforgatás és kulisszajárás

2020-08-10 10:22 | Wolf Géza | ()   (0) | 0 szavazat ;

Etyeki, de nem bor; Korda, de nem Gyuri; stúdió, de nem színpad – mi az?.

Tovább olvasom »
Vimeo On Demand csatornát indít az ADS

2020-04-19 10:11 | Wolf Géza | ()   (0) | 0 szavazat ;

Alternatív mozizás otthonról.

Tovább olvasom »
Kritikusok