Filmhome
Regisztráció
Nem:
Születési adatok:

Van facebook profilod?
Csatlakozz!

A Regisztrálok vagy a Regisztráció facebookkal gomb lenyomásával elolvastam és elfogadtam az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi tájékoztatót!

Török filmhét

2019-11-21 04:31 | wildwolf | 0 | ()   (0) | 0 szavazat

Török gyerek megvágta... Az ismerős nóta itt másképp folytatódik. Nemcsak megvágta, hanem megrendezte, a forgatókönyvet írta, fényképezte, a zenéjét szerezte, és persze el is játszotta. Ezt mind török alkotók tették, akiknek a műveit most a budapesti Sugár Moziban láthatjuk egy hétig, merthogy itt a török filmhét! A Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ által szervezett programsorozaton a török filmművészet rajongói a legkülönfélébb műfajokba kóstolhatnak bele: a válogatásban helyet kapott tragikomédia, vígjáték, dráma és két animációs film is. Valamennyi eredeti nyelven, de magyar felirattal látható, és a nézők mindössze 700 forintért válthatnak jegyet rájuk.


A sort a Szervezett meló 2. nyitja (november 21, 18:00), melyben Kivanc Tatlitug alakítja az egyik főszerepet. A történet egy isztambuli szélhámosról szól, aki egy morcos bandavezér személyében emberére talál, amikor lánya és veje csalás áldozatává válik. A bandavezér ugyanis a földalatti szerencsejáték-világot tartja kézben. Ezt követi az Édesanyám sebhelye (november 22, 18:00), melyben a Szulejmán több sztárja, Meryem Uzerli, Okan Yalabik és Ozan Güven is feltűnik. A történet főhőse az árvaházban felnőtt Salih, aki amint betölti 18. életévét és kikerül az állami gondozásból, családja keresésére indul.


A hétvégén látható a két animációs mű. A Bábszínház: Rablók (november 23, 17:00) középpontjában egy csapat rabló áll, akik arról álmodoznak, hogy egyszer gazdagok lesznek. A Rafadan Tayfa kalandjai a szurdokban (november 24, 17:00) egy házbontás körül forog: az isztambuli kerületben élők között pánik tör ki, és a helyi gyerekek a címszereplő Rafadan vezetésével indulnak a hírek nyomába, ami közben véletlenül a város legrégebbi rejtett folyosóira bukkannak...

A két családi mozit követi A zsonglőr (november 25, 18:00), melynek főhőse Iskender, a bukott bűvész, aki úgy dönt, hogy előadói körútra indul, hogy megmentse karrierjét. Magával viszi morcos és szenilis apját, a turné azonban váratlanul megszakad, amikor egy nőt valóban sikerül eltüntetni a színpadon. Cetin Tekindor és Yigit Özsener főszereplésével érkezik a Nagyapám emberei címet viselő dráma (november 26, 18:00), mely egy család történetén keresztül az ország látványos átalakulását mutatja be egy tízéves gyermek és nagyapja szemével. A család megtapasztalja a népességcserét, a hontalanságot és azt, hogy mit jelent kisebbségként élni egy másik országban.


A Török Filmhét zárónapján a Drága édesem (november 27, 18:00) című romantikus komédiát láthatják az érdeklődők, amely egészen újszerű megközelítésben próbál választ adni arra a kérdésre, mi is a szerelem.



Legfrissebb hírek
Filmforgatás és kulisszajárás

2020-08-10 10:22 | Wolf Géza | ()   (0) | 0 szavazat ;

Etyeki, de nem bor; Korda, de nem Gyuri; stúdió, de nem színpad – mi az?.

Tovább olvasom »
Vimeo On Demand csatornát indít az ADS

2020-04-19 10:11 | Wolf Géza | ()   (0) | 0 szavazat ;

Alternatív mozizás otthonról.

Tovább olvasom »
Kritikusok