Filmhome
Regisztráció
Nem:
Születési adatok:

Van facebook profilod?
Csatlakozz!

A Regisztrálok vagy a Regisztráció facebookkal gomb lenyomásával elolvastam és elfogadtam az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi tájékoztatót!

Kicsit hosszabb. Maradhat?

2019-03-15 09:54 | wildwolf | 0 | ()   (0) | 0 szavazat

2019. március 25. és 31. között ismét Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál lesz a Toldi moziban. Deák Kristóf, a fesztivál alapítója a következő videóösszállításban ajánlja az idei vetítéseket:

A magyar programba összesen 29 filmet válogattak be. A hazai közönség most láthatja először a Berlinale Shorts versenyprogramjában bemutatott két magyar animációt (a Lidérc úr c. filmet, valamint a legjobb LMBTQ-témájú alkotásnak ítélt Teddy díj nyertesét, az Entropiát). Harmadjára tér vissza a fesztiválra Dudás Balázs és Csata Hanna, és itt mutatkozik be többek között Simonyi Balázs és Szirmai Márton új filmje is.


Halász Judit és Bálint András, Szabó István legendás szerelmespárja újra együtt lesz látható Lengyel Balázs Hármasban című filmjében. Trill Zsolt, Láng Annamária, Bezerédi Zoltán, Hajdu Szabolcs, Polgár Csaba, Kiss Diána Magdolna és Pető Kata is megjelenik a vetítővásznon, míg a legfiatalabb generációból Törőcsik Franciskát, Vilmányi Benettet, Sodró Elizát, Mészáros Blankát, illetve Waskovics Andreát lehet majd rövidfilmes szerepben látni. Sőt az egyik alkotásban Michelle Wild is felbukkan!

A nemzetközi versenyprogram három blokkjának a szervezők idén fantázianeveket is adtak, hogy segítsék a nézőket a választásban. Itt összesen 17 filmet vetítenek.

A Víz alatt elnevezésű szekcióban nem feltétlenül csak strandokra és medencékre kell számítani: a tavalyi év egyik legünnepeltebb animációja, az Egg például egy anorexiás nőről szól. Ebben a szekcióban kapott helyet két remek film az idei Berlinaléról is: a The Golden Legend és a Watermelon Juice – mindkét film Spanyolországból érkezik Budapestre.