Filmhome
Regisztráció
Nem:
Születési adatok:

Van facebook profilod?
Csatlakozz!

A Regisztrálok vagy a Regisztráció facebookkal gomb lenyomásával elolvastam és elfogadtam az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi tájékoztatót!

Ki lesz az év színésznője?

2019-02-17 01:23 | wildwolf | 0 | ()   (0) | 0 szavazat

Gyönyörű autók, gyönyörű nők – kezdte dalát annak idején az Európa Kiadó a kedvesemtől kapott válogatáskazettán. Nos, itt most van nekünk öt nemcsak gyönyörű, de tehetséges színésznőnk, akik közül az egyik a nőnapon veheti majd át Az év színésznője díjat. A kategória jelöltjei között találjuk Döbrösi Laurát, Farkas Franciskát, Jakab Julit, Jordán Adélt és az Oscar-gálán is tündöklő Szamosi Zsófit. (Az autókat némileg tágabban értelmezve közlekedési eszközökként láthatjuk viszont.) 


Idén 11. alkalommal díjazza hazánk inspiráló nőit a Glamour magazin, amelynek egyik legfőbb küldetése a női összefogás erősítése. Összesen hat kategóriában vehetik majd át az olvasók kedvencei a győzteseknek járó elismeréseket a március 8-i Women of the Year gálán. 2019-ben is 30 olyan nőt láthatunk a jelöltek között, akik az elmúlt években példaképekké váltak és ösztönzők lehetnek mások számára. Néhányan nem először indulnak a kitüntető címért, többek közt Döbrösi Laura és Farkas Franciska is izgulhatott már egyszer.

De nézzük a színésznő kategória esélyeseit egyesével!


Döbrösi Laura színész, énekes és hobbizenész. Gyerekkora óta dolgozik filmforgatásokon és tévéműsorokban. Volt Mira az Aranyéletben, Petra a Társas játék 2-ben, de szerepelt Szász Attila kosztümös filmjeiben, a Félvilágban és az Örök télben is. (A képen lovaskocsikkal)


Farkas Franciska színész, drámapedagógus, a Macskafogó film nagykövete. Viktória – A zürichi expressz című első filmjével öt éve a legjobb színésznőnek járó elismerést kapta a Los Angeles-i filmfesztiválon, az Aranyéletben nyújtott alakításáért pedig elnyerte a televíziós újságírók díját a legjobb női mellékszereplő kategóriában. (A kerékpáros kép mellett dedikált fotója)



Jakab Juli színész, forgatókönyvíró, dramaturg. Reisz Gábor bemutatkozó filmjében, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlanban ismerhettük meg, majd főszerepet kapott Török Ferenc Senki szigetében. A Saul fiában ő játszotta az egyetlen női szerepet, a film hatalmas sikere után pedig Nemes Jeles László őt választotta következő munkája, a Napszállta főszerepére. (Jelenetkép a filmből a 611-es pályaszámú BKVT-villamossal)



Jordán Adél színész, zenész és a Budapest Park hangja. Színházi szerepei mellett olyan filmekben tűnt fel, mint a Megdönteni Hajnal Tímeát, a 9 és 1/2 randi, a Dumapárbaj és a Csak szex és más semmi. Munkásságát elismerték már Junior Príma díjjal, számos Vastaps-díjjal, és tavaly a színikritikusok díjátadóján a legjobb női mellékszereplőnek választották. (Édesanyjával, Lázár Katival és mentőautóval)



Szamosi Zsófi Jászai Mari-díjas színésznő, a hazai sorozat- és filmipar meghatározó alakja. Egyebek között a Terápia sorozatból és az Oscar-díjas Mindenki című kisfilmből ismerheti a közönség. Az Egy napban nyújtott alakításáért a legjobb színésznőnek járó díjat nyerte a szarajevói, a kassai és a kairói nemzetközi filmfesztiválon is. (A martfűi rémben egy Skoda 1000MB-vel)



Laurával kezdtünk, Laurával zárunk, meg az ő szívhez szóló üzenetével. És persze a felhívással, hogy küldjétek be saját jelöléseteket március 7-én éjfélig erre a linkre kattintva. Ahogy Menyhárt Jenő a Szavazz rám! című album bevezetőmben idézett számában énekelte: Küldj egy jelet!

Legfrissebb hírek
Filmforgatás és kulisszajárás

2020-08-10 10:22 | Wolf Géza | ()   (0) | 0 szavazat ;

Etyeki, de nem bor; Korda, de nem Gyuri; stúdió, de nem színpad – mi az?.

Tovább olvasom »
Vimeo On Demand csatornát indít az ADS

2020-04-19 10:11 | Wolf Géza | ()   (0) | 0 szavazat ;

Alternatív mozizás otthonról.

Tovább olvasom »
Kritikusok