Filmhome
Regisztráció
Nem:
Születési adatok:

Van facebook profilod?
Csatlakozz!

A Regisztrálok vagy a Regisztráció facebookkal gomb lenyomásával elolvastam és elfogadtam az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi tájékoztatót!

Operatőrök versenye

2019-02-15 02:12 | wildwolf | 0 | ()   (0) | 0 szavazat

Hat kategóriában osztották ki a második alkalommal megrendezett Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny díjait a Pesti Vigadóban. Novák Emil az általa 2004-ben alapított Aranyszem Fesztivált tavaly nevezte át, a magyar operatőr iskola két kiemelkedő alkotójára emlékezve.


A nagyjátékfilmek kategóriájában Nagy András operatőr kapta a díjat az Örök tél című filmért, míg Marosi Gábor elismerő oklevelet vehetett át az Akik maradtak című alkotásért.

A tévéfilmek mezőnyében Csukás Sándor kapta az elismerést a Merénylet című munkáért, az elismerő oklevelet pedig Dévényi Zoltán a Curtiz című filmért.

A dokumentumfilmek között Vargyasi Levente Tehenesek című alkotása győzött, Boros-R. Györgyöt pedig Az elíziumi kém című film fényképezéséért elismerő oklevéllel jutalmazta a zsűri.


Természetfilmek kategóriájában Mosonyi Szabolcs kapta az elismerést a Vad Balaton című alkotás fényképezéséért. A kisjátékfilmek kategóriájának győztese Dévényi Zoltán operatőr lett az Ostrom című film képeiért, míg Szőke Dániel elismerő oklevelet kapott az Irinyi című filmért. A diákfilmes mezőny győztese Lehr Juhász Péter lett a Jakab című alkotás képi világáért.

A szervezők korábban közölték, hogy a rendezvény keretében Vagyóczky Tibor, Gyurikó László és Pap Ferenc életműdíjban részesült. Idén első alkalommal a Bojkovszky Béláról elnevezett díjat kiemelkedő életművért Marton József fővilágosító kapta.

A Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyen a Koltai Lajos rendező-operatőrből, Kende János operatőrből, Lajos Tamás operatőr-producerből, Káel Csaba rendezőből és Pados Gyula operatőrből álló zsűri döntött a díjakról.

A dokumentumfilmes, természetfilmes és kisjátékfilmes díjak mellé a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa által felajánlott 300 ezer forintos pénzjutalom is járt, míg a diákfilmes mezőny győztese 50 ezer dollár értékű kameracsomagot, a Magyar Filmlabor 1 millió forint értékű laborszolgáltatását, valamint az NMHH által felajánlott bruttó 100 ezer forintot is kapott.

Legfrissebb hírek
Filmforgatás és kulisszajárás

2020-08-10 10:22 | Wolf Géza | ()   (0) | 0 szavazat ;

Etyeki, de nem bor; Korda, de nem Gyuri; stúdió, de nem színpad – mi az?.

Tovább olvasom »
Vimeo On Demand csatornát indít az ADS

2020-04-19 10:11 | Wolf Géza | ()   (0) | 0 szavazat ;

Alternatív mozizás otthonról.

Tovább olvasom »
Kritikusok