Filmhome
Regisztráció
Nem:
Születési adatok:

Van facebook profilod?
Csatlakozz!

A Regisztrálok vagy a Regisztráció facebookkal gomb lenyomásával elolvastam és elfogadtam az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi tájékoztatót!

Itt a Re-Verzió

2019-02-06 05:00 | wildwolf | 0 | ()   (0) | 0 szavazat

Kollektív pszichoterápia, a Franco-diktatúra áldozatai, füstölgő okostelefonhegyek, rabszolga a szomszédban, fenséges erdők és a Laibach kalandja Észak-Koreában. Február 7. és március 21. között a legutóbbi Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál 6 legsikeresebb filmjét lehet megtekinteni ingyenes vetítéseken.

A tavaly novemberben megrendezett 15. Verzió filmjeire közel tízezer néző volt kíváncsi, a 105 budapesti vetítésből 43 teltházas volt. A növekvő érdeklődésnek köszönhetően a Re-Verziót még nagyobb lelkesedéssel szervezi idén a fesztivál stábja. A hagyományos spin-off vetítéssorozaton olyan filmeket lehet megnézni, amelyekre a 15. Verzió alkalmával sokan nem jutottak be - jogos népszerűségük miatt.

A Re-Verzió helyszíne a Blinken OSA Archívum (1051 Budapest, Arany János u. 32.), amely a Verzió több mint 8000 dokumentumfilmjét és egyebek között a Szabad Európa Rádió anyagait is őrzi.

Íme a részletes program:

Február 7. csütörtök, 18 óra
A háború bélyege a mai szerb és horvát fiatalokon egy színházi darab próbáinak tükrében. A 15. Verzió Legjobb Emberi Jogi Film díjának nyertese.

A film után Skype-beszélgetés a rendezővel, Nebojša Slijepčević-csel. Moderátor: Szirony Szabolcs (KineDok, Verzió).
 


Február 14. csütörtök, 18 óra 

A 6 éven át forgatott film bemutatja, ahogy emberi jogi ügyvédek és túlélők 50 év távlatában próbálnak igazságot szolgáltatni a Franco diktatúra áldozatainak.

 


 

Február 21. csütörtök, 18 óra

Február 22-én fellép a kultikus zenekar, a Laibach az a38 hajón. Hangolódj rá a koncertre a turnét inspiráló, a zenekar észak-koreai fellépését bemutató dokumentumfilmmel! A film a 15. Verzió zárófilmje volt.