Filmhome
Regisztráció
Nem:
Születési adatok:

Van facebook profilod?
Csatlakozz!

A Regisztrálok vagy a Regisztráció facebookkal gomb lenyomásával elolvastam és elfogadtam az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi tájékoztatót!

Sörrel-filmmel folyó karnyevál

2019-01-26 05:20 | wildwolf | 0 | ()   (0) | 0 szavazat


A jó öreg Staropramen mellé kínált idei cseh menüben az új arcoké, a filmes debütálásoké és a műfaji kísérletezésé a főszerep. A 2018-as filmekből válogatott kínálatból a klasszikus cseh humor és a formailag igényesebb alkotások kedvelőinek is lesz mit a sörbe aprítani.

Íme az étlap:


Február 13., szerda  
19:30 Hétvégi ház eladó / Chata na prodej
Feliratos cseh vígjáték, 77 perc
Rendező: Tomáš Pavlíček

A család hétvégi háza kihasználatlanul áll az erdőben, ezért a szülők el szeretnék adni. Előtte azonban az anya egy utolsó családi összejövetelt kíván tartani. A család többi tagja nem lelkesedik, mert tudják, hogy semmi jóra nem számíthatnak: a nagyapa lélekben már egészen másfelé jár, az apa a műfajtól is rosszul van, a fiú szeret a pohár fenekére nézni, a nagymama meg olyan ártatlan kérdéseket feltenni, amelyekkel a többieket az őrületbe kergeti. Lányuk német barátja az egyetlen, aki örül a kiruccanásnak, de csak azért, mert nem tudja, mi vár rá. Hamar elillan a remény, hogy egy idilli hétvégét töltsenek együtt, de az igazi kaland csak reggel kezdődik, amikor a család észreveszi, hogy a nagyapa eltűnt. 

A film után közönségtalálkozó lesz Tomáš Pavlíček rendezővel és Bárdos Judit színésznővel.


Február 14., csütörtök 
19:30 Domestik

Feliratos cseh-szlovák dráma, 117 perc
Rendező: Adam Sedlák

Roman, a profi kerékpáros balesete után kemény edzéstervvel és szigorú életvitellel próbál visszajutni a csúcsra. Hogy tovább javítsa a teljesítményét, a hálószobában felállított oxigénsátorban alszik. Ezt nehezen viseli a felesége, aki már régóta vágyik egy gyermekre. A kapcsolatuk minden oxigénsátorban töltött éjszakával változik. Vajon ebben a klausztrofób közegben sikerülhet még lélegzethez jutniuk? Adam Sedlák elsőfilmes rendező minimalista tanulmányát az emberi test és a kapcsolatok széteséséről már forgatókönyvként is díjazták.

A film után vendég Adam Sedlák rendező, Jiří Konvalinka színművész és Jakub Jíra producer.


Február 15., péntek

18:15 Szomorú férfiak mosolya / Úsměvy smutných mužů
Feliratos cseh vígjáték, 92 perc
Rendező: Dan Svátek

A film olyan sikeres férfiak történetét tárja elénk, akik a pohár sűrű emelgetésével az élet legmélyebb bugyraiba süllyedtek. Olyan mélyre, ahonnan már csak felfelé vezet út. Az alkohol elleni harc közben Josef olyan emberekkel találkozik, mint az egykori válogatott biatlonista, aki részt vett a világ egyik legnehezebb versenyén, az Ironman-en, vagy Milan, a zseniális tanár és hivatalnok, aki viszont abban hisz, hogy a világűr küldötte. Van, akit elárult a felesége, van, aki német melegpornóban játszott, és ott van Tomáš is, aki túl messzire ment a mostohalányával ápolt kapcsolatban. A függőségből már nincs kiút, az alkoholt csak más függőséggel lehet helyettesíteni. Mondjuk egy maratonfutással?



20:00 Miss Hanoi
Feliratos cseh-szlovák krimi, 90 perc
Rendező: Zdeněk Viktora

Az észak-csehországi Varnsdorf városában Kříž rendőrkapitány egy gyilkossági ügyben nyomoz. Hamarosan kiderül, hogy a szálak a helyi vietnami közösségbe vezetnek. Hogy beleláthasson az üzleti érdekek és klánok mozgatta hierarchikus világba, az első vietnami származású cseh rendőrnő lesz a nyomozó segítségére. Az ellentmondásos páros nemcsak a bűntény titkaira derít fényt, hanem az egymás megismeréséhez és elismeréséhez vezető utat is keresi. 

A vetítésen ott lesz Zdeněk Viktora rendező és producer, valamint Ha Thanh Špetlíková színésznő.


Február 16., szombat
18:15 Jan Palach
Feliratos cseh-szlovák történelmi film, 124 perc
Rendező: Robert Sedláček

Éppen ötven évvel ezelőtt, 1969 januárjában az egyetemista Jan Palach felgyújtotta magát a prágai Vencel téren, hazája 1968-as szovjet megszállása ellen tiltakozva. Palach Csehszlovákia nemzeti hőse lett. A film egy megalkuvást nem ismerő fiatal férfit mutat be, aki elment a végsőkig abban a reményben, hogy felrázza az ország lakosságát. Élete utolsó hónapjait követhetjük nyomon, ahogyan a szerető fiú, ragaszkodó barát és érdeklődő diák lélekben az „első számú fáklyává” válik.  




20:00 Az elárult arany / Zlatý podraz
Feliratos cseh dráma, 106 perc
Rendező: Radim Špaček

Egy történet a szenvedélyes szerelemről, a kosárlabdáról és az életeket befolyásoló politikáról. A film története 1938-ban, Csehország német megszállása alatt kezdődik, amikor a kosárlabda-válogatott zsidó származású edzője egyik napról a másikra eltűnik. A háború után megrendezett genfi kosárlabda EB-n a fiatal élsportoló Franta megismerkedik egy lengyel emigráns táncosnővel, akivel végzetes szerelmi viszonyba kezdenek. Történetük 1951-ben csúcsosodik ki, amikor Európát már kettéválasztotta a vasfüggöny.



Február 17.
18:30 Egy kis időre / Na krátko
Feliratos cseh dráma, 104 perc
Rendező: Jakub Šmíd

A filmdráma főhőse egy kisfiú, Jakub, aki váratlanul rájön, hogy az egész eddigi élete hazugság volt. Kénytelen vagy azonnal felnőni, elfogadva az illúziói szertefoszlását, vagy… rosszul végezni. És senki nem segíthet rajta. Az anyja sem, mert hazudott neki: ő találta ki a mesét az apukájáról, akit azért nem ismerhet, mert egy óceánjárón járja a tengereket. Az apja sem, aki egész életében rá se hederített, és most is csak azért akar gondoskodni róla, mert a házasságából származó „igazi” fiát nem érdekli.


20:30 A papa Volgája / Tátova volha
Feliratos cseh vígjáték, 90 perc
Rendező: Jiří Vejdělek

A jelmeztervező Eva váratlanul megözvegyül. Férjének, Ludvíknak arra sem maradt ideje, hogy megossza feleségével a titkát: közös lányukon, Terezán kívül van egy vele egyidős, házasságon kívüli fia is. Legalábbis erre utal egy véletlenül előkerülő gyerekrajz. Eva nem foglalkozik a váratlan felfedezéssel, de Tereza belekapaszkodik a féltestvér csodás felbukkanásába. Anyjával együtt, apja veterán Volgájával annak egykori szeretői és barátai nyomába erednek, hogy felfedjék a titkot.

Legfrissebb hírek
Filmforgatás és kulisszajárás

2020-08-10 10:22 | Wolf Géza | ()   (0) | 0 szavazat ;

Etyeki, de nem bor; Korda, de nem Gyuri; stúdió, de nem színpad – mi az?.

Tovább olvasom »
Vimeo On Demand csatornát indít az ADS

2020-04-19 10:11 | Wolf Géza | ()   (0) | 0 szavazat ;

Alternatív mozizás otthonról.

Tovább olvasom »
Kritikusok