Filmhome
Regisztráció
Nem:
Születési adatok:

Van facebook profilod?
Csatlakozz!

A Regisztrálok vagy a Regisztráció facebookkal gomb lenyomásával elolvastam és elfogadtam az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi tájékoztatót!

Pápák utazásai

2018-11-24 04:25 | wildwolf | 0 | ()   (0) | 0 szavazat

Két katolikus egyházfő is főszereplője a Keresztény Könyv- és Filmnapoknak. A három Oscar-díjra jelölt Wim Wenders Ferenc pápáról készített dokumentumfilmet, míg a lengyel Jaroslaw Szmidt II. János Pált állította a középpontba.


Az Urániában zajló eseménysorozat idén a lengyel-magyar barátság jegyében zajlik, ami annyit tesz, hogy az alkotások  harmada Lengyelországban készült. Ez persze rögtön pontosításra szorul, hiszen például a Karol Józef Wojtyła pápaságáról szóló A fehér ruhás vándor alkotói maguk is vándorbotot ragadtak, és 13 országban, összesen 120 helyszínen forgattak, hogy nyomon kövessék a János Pál-i életút legfőbb állomásait. A szentatya Magyarországról mondott szavai szolgálnak egyébként a rendezvény mottójául: „Arra vagyunk hivatva, hogy új társadalmat építsünk, új, emberséges rendet kell teremtenünk ebben az országban, Európában és a világban.


A Jorge Mario Bergoglio pápai ténykedéséről szóló Egy hiteles ember pedig olyan aktuális témákat is körüljár, mint a társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek, meg a bevándorlás. Bár minden program ingyenes, nem árt odafigyelni, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel erre a vetítésre regisztráció szükséges a rendező Etalon Film email címén: etalonkiado@etalonkiado.hu


A háromnapos seregszemlén összesen négy dokumentum- és öt játékfilm látható. A nem fikciós művek sorában van még egy érdekesnek ígérkező Most és halálunk óráján – A rózsafüzér ima ereje címmel. A szintén több világrészen forgatott lengyel film alkotói országról országra járva döbbenetes tényeket tárnak fel, nevezetesen, hogy az együtt, összefogva mondott ima ereje csodákra képes. Legalább is ennek tudják be azt, hogy Ausztriából váratlanul kivonulnak a szovjet csapatok, a Fülöp-szigeteken elbukik Marcos diktátor, Kijevben békésen rendeződik a Majdan téri vérengzés utáni helyzet, Ruandában és Nigériában pedig elcsitul a terror.


Nézzék végig a programot, és üljenek be néhány igazán lélekemelő filmre!

Legfrissebb hírek
Filmforgatás és kulisszajárás

2020-08-10 10:22 | Wolf Géza | ()   (0) | 0 szavazat ;

Etyeki, de nem bor; Korda, de nem Gyuri; stúdió, de nem színpad – mi az?.

Tovább olvasom »
Vimeo On Demand csatornát indít az ADS

2020-04-19 10:11 | Wolf Géza | ()   (0) | 0 szavazat ;

Alternatív mozizás otthonról.

Tovább olvasom »
Kritikusok