Filmhome
Regisztráció
Nem:
Születési adatok:

Van facebook profilod?
Csatlakozz!

A Regisztrálok vagy a Regisztráció facebookkal gomb lenyomásával elolvastam és elfogadtam az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi tájékoztatót!

Botrányfilm és Cannes-i siker

2018-11-07 10:56 | wildwolf | 0 | ()   (0) | 0 szavazat

A Berlusconiról szóló botrányfimmel nyit az idén a magyarországi olasz filmfesztivál. A MittelCinemaFest gazdag kínálatából tíz napon át lehet szemezgetni Budapesten, Szegeden és Debrecenben. A MittelCinemaFest, amely 16 éve a magyar fővárosban jött létre, idén először Pozsonyba és Prágába is ellátogat. 


A mustra a hagyományokhoz híven ezúttal is az olasz filmművészet legfrissebb terméséből nyújt válogatást. Hogy szerencsés vagy szerencsétlen, majd elválik, de 13 vadonatúj olasz mű premierjét nézhetjük meg, köztük több olyanét is, amelyet most előbb láthat a magyar közönség, mint otthon az olasz. Négy olyan alkotás lesz, amely marad is a magyar mozikban: a bevezetőben már említett Silvio és a többiek a Mozinet forgalmazásában, a Cannes-ban hatalmas sikert aratott Dogman az ADS jóvoltából, az Én vagyok a vihar az olasz filmek hazai népszerűsítését zászlajára tűző Cinenuovo égisze alatt és a Lucia látomásai a Cirko Filmnek köszönhetően. Az összes többire a fesztivál egyetlen lehetőség, hogy lássuk. 


Ezek sorában érdemes kiemelni a szárd halász történetét elbeszélő A férfi, aki megvette a holdat, az olaszok zseniális tolmácsa, Szomráky Béla ajánlásával. valamint A Samouni család útja címet viselő dokumentumfilmet, amely valós felvételek és az animáció eszközével előhívott emlékeken keresztül mutat be egy Gázában élő palesztin famíliát, ahol egy izraeli hadművelet következtében 29 családtag veszíti életét. 


Az Olasz Kultúrintézet több vendéget is elhoz a fesztiválra: az első pénteken az Én vagyok a vihar rendezője, Daniele Luchetti találkozik a közönséggel, szombaton pedig két film alkotói is jelen lesznek: A vendég vendége Duccio Chiarini rendező, A férfi, aki megvette a holdat pedig annyira gazdag, hogy rögtön két művészt is prezentál, Paolo Zucca rendezőt és Jacopo Culin főszereplőt. A seregszemle zárónapján végül a Fiatalok és gyönyörűek leszünk rendezője, Letizia Lamartine látogat el hozzánk. 

Legfrissebb hírek
Filmforgatás és kulisszajárás

2020-08-10 10:22 | Wolf Géza | ()   (0) | 0 szavazat ;

Etyeki, de nem bor; Korda, de nem Gyuri; stúdió, de nem színpad – mi az?.

Tovább olvasom »
Vimeo On Demand csatornát indít az ADS

2020-04-19 10:11 | Wolf Géza | ()   (0) | 0 szavazat ;

Alternatív mozizás otthonról.

Tovább olvasom »
Kritikusok